Asuinhuoneiston kauppakirja – käytetty asunto

Huoneiston myyjän tulee muistaa, että hänellä on asuntokauppalain mukainen tiedonantovelvollisuus kaupan kohteesta. Tämä tiedonantovelvollisuus tarkoittaa myös taloudellisten tietojen antamista. Ostajan ja myyjän välillä syntyy yleensä riitaisuuksia siitä, että ostajalle tulee yllättäviä kustannuksia kaupanteon jälkeen, mitä ostaja ei ole ymmärtänyt tai myyjä ei ole antanut niistä lainkaan tietoa. Tyypillisimmät riitatilanteet aiheutuvat siitä, että Yhtiössä joudutaan tekemään korjauksia, joita ei ilmene mistään kaupan tekoon liittyvistä asiakirjoista.

Mikäli kaupanteon jälkeen ilmenee ongelmia, muista reklamoida viipymättä myyjää. Huoneiston ostajan tulee tutustua kaikkiin kauppaan liittyviin asiakirjoihin huolellisesti. Kaupan kohteeseen tutustuminen on ostajan velvollisuus. Ostaja ei voi vedota virheenä seikkaan, jonka ostajan on tai olisi pitänyt havaita tavanomaisessa Huoneiston katselmuksessa. Tämän vuoksi on tärkeää kiinnittää kauppakirjan lopulliseen kirjoitusasuun huomiota.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.