Avioehdon peruuttaminen

Avioehdon peruuttaminen on mahdollista tehdään siihen sopivalla asiakirjalla. Avioehdon peruuttaminen tapahtuu niin, että avioehdon peruuttamista koskeva hakemus toimitetaan toimivaltaiselle viranomaiselle, eli Digi- ja väestötietovirastoon. Avioehtosopimus tulee siis peruuttaa samassa määrätyssä muodossa kuin avioehtosopimuskin on tehty.

Avioehdon peruuttaminen tapahtuu teknisesti siten, että avioehtosopimuksen tehneet henkilöt tekevät asiakirjan, jossa kerrotaan minä päivänä he ovat tehneet avioehtosopimuksen ja mihin tuomioistuimeen tämä avioehtosopimus on rekisteröity. Tämän jälkeen on toimitettava ilmoitus siitä, että kyseinen avioehtosopimus halutaan peruuttaa. Avioehdon peruuttamista koskeva asiakirja on allekirjoitettava ja kahden esteettömän todistajan todistettava.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.