Avioehtosopimus – yksipuolinen avioehto

Avioehtosopimuksella aviopuolisot tai avioon aikovat voivat määrätä keskinäisistä oikeuksistaan toistensa omaisuuksiin. Avioehtosopimus muotoaa puolisoiden välistä avio-oikeutta toistensa omaisuuksiin.

Avioehtosopimuksella voidaan esimerkiksi poistaa vain toisen puolison avio-oikeus toisen omaisuuteen. Avioehtosopimuksella voidaan myös sopia esimerkisi siitä, että avio-oikeutta ei ole johonkin tiettyyn omaisuuteen. Näin esimerkiksi kesämökki voidaan rajata avio-oikeuden ulkopuolelle samalla, kun avio-oikeus muilta osin pysyy voimassa.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.