Avoin asianajovaltakirja

Avoin asianajovaltakirja sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa valtuutettu asioi esim. tuomioistuimissa ja viranomaisissa valtuuttajan puolesta. Valtakirja on sen allekirjoitettava, joka antaa valtuutuksen toiselle.

Avoimessa valtakirjassa valtuutuksen laatua ja laajuutta ei määritellä. Avointa valtakirjaa voidaan käyttää, kun ei voida tietää etukäteen, mihin kaikkeen valtuutusta tarvitaan tai muuten halutaan valtuutetun hoitavan valtuuttajan asioita. Avoimeen valtakirjaan tulisi suhtautua ”pidättäytyvästi”, koska se voi antaa valtuutetulla liian laajan toimivallan.

Ellei valtuutusta ole yksilöity, voi valtuutettu lähtökohtaisesti edustaa valtuuttajaa kaikissa asioissa, pois lukien tiettyyn määrämuotoon sidotut valtuutukset, minkälainen on esimerkiksi valtuutus kiinteistön myyntiin. Ellei valtuuttaja halua tällaista yleistä valtuutusta antaa, on valtakirjaa syytä yksilöidä valtuutus.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi