Ilmoitus perinnöstä luopumisesta – perittävän kuoltua

Perinnöstä on mahdollista luopua perittävän kuoltua ilmoittamalla siitä pesänselvittäjälle, uskotuille miehille tai muille kuolinpesän osakkaille. Perinnöstä luopuminen on syytä tehdä kirjallisesti. Perinnöstä luopuminen on tehtävä ehdoitta ja kokonaan. Perinnöstä luopuja ei siis saa määrätä siitä, kenelle hänelle tulossa oleva perintö menee hänen luopumisensa jälkeen. Perinnöstä ei voi myöskään luopua vain osittain, poikkeuksena testamenttisaannot.

Perinnöstä luopuminen on osakkaan automaattinen oikeus eikä siihen tarvita erityisiä perusteluja. Velkojatkaan eivät voi estää perillistä luopumasta perinnöstä, vaikka perinnön vastaanottamisen jälkeen perillinen voisi maksaa velkansa velkojille.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.