Kuolinpesä: Hakemus perunkirjoitusajan pidentämiseksi

Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Perinnönjättäjä on se, joka on kuollut ja jonka perunkirjoitus on toimitettava.

Verohallinto voi päätöksellä pidentää perunkirjoitukselle laissa asetettua kolmen kuukauden määräaikaa, jos se katsotaan pesän laatuun katsoen tai muusta erityisestä syystä aiheelliseksi. Hakemus perunkirjoitusajan pidentämiseksi on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Lisäajan määrä on Verohallinnon harkittavissa, ja se suhteutetaan pesän laatuun ja laajuuteen. Tavanomainen lisäajan määrä on muutama kuukausi.

Hakemus toimitetaan Verohallinnolle. Tarkista ajantasainen osoite hakemuksen toimittamiselle osoitteesta vero.fi.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.