Kuolinpesä: Lakiosailmoitus

Rintaperillisellä on oikeus lakiosaan perittävän jälkeen. Rintaperillisiä ovat perittävän lapset, lastenlapset, lastenlastenlapset, ym. Lakiosa on puolet perilliselle lakimääräisen perimisjärjestyksen mukaan tulevan perinnön arvosta. Mikäli perinnönjättäjällä olisi esimerkiksi kaksi lasta, olisi kummankin lapsen lakimääräisen perimisjärjestyksen mukaan tulevan perinnön arvo ½ perinnön jättäjän perinnöstä. Yhden perillisen lakiosa on puolet ½:sta, eli näin ollen lakiosa olisi tässä tapauksessa yksi neljäsosa.

Lakiosaa vaativan perillisen on vedottava testamentin tehottomuuteen ilmoittamalla lakiosaa koskeva vaatimuksensa testamentin saajalle tai kaikille testamentin saajille todistettavasti kuuden (6) kuukauden kuluessa siitä, kun testamentti on annettu tiedoksi perilliselle. Varmin tapa on antaa tämä lakiosailmoitus haastemiehen tiedoksiannettavaksi.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.