Lapsen huoltotestamentti – yhteishuolto

Lapsen huoltotestamentti on sopiva siinä tilanteessa, missä lapsen/lasten huoltajat haluavat esittää toiveen lapsen/lasten huoltajasta molempien vanhempien kuollessa tai tullessa muuten kykenemättömäksi ylläpitämään alaikäisten tai vajaavaltaisten lastensa huoltoa. Lapsen huoltotestamentti ei siis tavallisen testamentin tapaan ota millään tavalla kantaa varallisuuteen tai sen hoitoon. Lapsen huoltotestamentti määrää lasten huollosta vain siinä tapauksessa, että ensisijaiset huoltajat, lapsen vanhemmat, eivät voi toimia enää huoltajina. Huoltajuuden siirtoon vaaditaan luonnollisesti tehtävään ehdotetun henkilön suostumusta ryhtyä huoltajaksi. Mikäli lapsella/lapsilla on useampi huoltaja, on huoltotestamentti silloin molempien huoltajien yhteinen asiakirja.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.