Lapsen huoltotestamentti – yksinhuoltaja

Huoltotestamentti on sopiva siinä tilanteessa, missä lapsen/lasten huoltaja haluaa esittää toiveen lapsen/lasten huoltajasta vanhemman kuollessa tai tullessa muuten kykenemättömäksi ylläpitämään alaikäisten tai vajaavaltaisten lastensa huoltoa. Huoltotestamentti ei siis tavallisen testamentin tapaan ota millään tavalla kantaa varallisuuteen tai sen hoitoon. Huoltotestamentti määrää vain lasten huollosta siinä tapauksessa, että ensisijainen huoltaja, yleensä lapsen isä tai äiti, ei voi toimia enää huoltajana. Huoltajuuden siirtoon vaaditaan luonnollisesti tehtävään ehdotetun henkilön suostumusta ryhtyä huoltajaksi. Tämä asiakirja on tarkoitettu tilanteeseen, missä lapsi on ainoastaan yhdellä huoltajalla yksinhuollossa.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.