Maksukehotus – konkurssiuhka

Tämä asiakirjapohja konkurssiuhkaisesta maksukehotuksesta on siten askel kohti velallisen asettamista konkurssiin.

Konkurssiin voidaan asettaa velallinen, joka on maksukyvytön. Maksukyvyttömyydellä tarkoitetaan sitä, että velallinen on muuten kuin tilapäisesti kykenemätön maksamaan velkojaan niiden erääntyessä.

Konkurssiuhkaisen maksukehotuksen perusteella velallinen voidaan asettaa konkurssiin vain, jos velkoja tekee konkurssihakemuksen kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun velalliselle konkurssiuhkaisessa maksukehotuksessa asetettu viikon määräaika maksulle on kulunut. Konkurssiuhkainen maksukehotus on annettava velalliselle todisteellisesti tiedoksi. Maksukehotuksen tiedoksiannon voi antaa esimerkiksi haastemiehen hoidettavaksi.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.