Opintovapaahakemus

Tämä asiakirjapohja soveltuu opintovapaan hakemiseen työnantajalta. Opintovapaalla tarkoitetaan aikaa, jolloin työnantaja on työntekijän hakemuksesta vapauttanut työntekijän työstään koulutusta tai opiskelua varten. Yli viiden työpäivän pituista opintovapaata on haettava kirjallisesti työnantajalta vähintään 45 päivää ennen opintojen alkamista. Työnantajan tulee ilmoittaa hakemusta koskevasta ratkaisustaan työntekijälle kirjallisesti vähintään 15 päivää ennen koulutuksen tai opiskelun alkamista.

Opintovapaahakemukseen ei välttämättä tarvitse liitteitä. Opintoja ohjaavan opettajan ja opiskelijan yhteisesti hyväksymä opintosuunnitelma on päätoimisessa itseopiskelussa liitettävä hakemukseen. Siitä on ilmettävä aiottu tutkinto tai opinnäyte ja sen edellyttämä opiskeluaika. Mikäli opintovapaata haetaan tutkinnon suorittamista varten, on hakemukseen liitettävä todistus ilmoittautumisesta tutkintoon.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.