Osakassopimus

Osakassopimusta pidetään yhtenä tärkeimpänä asiakirjana yritystä perustettaessa. Se luodaan usein yhtiöjärjestyksen rinnalle. Osakassopimuksen tarkoituksena on sopia osakeyhtiön osakkaiden välillä yhtiön hallinnosta sekä asioiden hoitamisesta. Toisin kuin yhtiöjärjestyksellä, osakassopimuksen avulla voidaan sopia tarkemmin osakkeenomistajien välillä tapahtuvista asioista. Osakassopimuksen ei tarvitse olla julkinen, jolloin se toimii luottamuksellisena asiakirjana osakkeenomistajien välillä. Lisäksi osakassopimuksen ei tarvitse noudattaa muotovaatimuksia, sillä sen sisältöä ei ole erikseen laissa määritelty. Osakkeenomistajat voivat siis pitkälti itse sopia sopimuksen sisällöstä.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.