Osakeyhtiö – perustamissopimus

Tämä asiakirjapohja on tyypillinen perustamisilmoitus aloittavalle yritykselle.

Osakeyhtiö syntyy, kun Yhtiö rekisteröidään kaupparekisteriin. Rekisteröinnin edellytys on Yhtiön perustamisilmoitus. Yhtiön ei tarvitse ilmoittaa 1.7.2019 jälkeen osakepääomaa eli Yhtiö on mahdollista perustaa käytännössä siten, ettei osakkeista makseta mitään. Tässä asiakirjassa osakkeiden merkintähinta kirjataan SVOP-rahastoon, mikä on järkevää, jotta Yhtiöllä on varoja käytössä vaadittavia alkutoimenpiteitä varten (esim. pankki- ja kirjanpitoon liittyvät maksut).

Yhtiön yhtiöjärjestys voi sisältää ”vaatimuksen” siitä, että Yhtiölle valitaan tilintarkastaja. Mikäli perustamissopimuksen liitteenä oleva yhtiöjärjestys edellyttää tilintarkastajan valintaa, tilintarkastaja on valittava perustamissopimuksen yhteydessä. Tässä asiakirjapohjassa tilintarkastaja on valittu, koska sitä voidaan pitää pitkällä tähtäimellä Yhtiön edun mukaisena ratkaisuna.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.