Osakeyhtiö – Yhtiöjärjestys

Yhtiöjärjestys on pakollinen asiakirja, ja ilman yhtiöjärjestystä Yhtiötä ei voida rekisteröidä kaupparekisteriin. Tähän asiakirjamalliin on koottu tavanomaiset ehdot siitä, mitä on sopivaa kirjata yhtiöjärjestykseen. Malliin on kirjattu myös Lunastusoikeutta ja Suostumusklausuulia koskevat ehdot, joista Suostumusklausuulin käyttöä on arvioitava aina tapauskohtaisesti. Yhtiöjärjestyksen muuttaminen jälkikäteen on mahdollista ja muuttaminen tulee usein ajankohtaiseksi, mikäli yhtiön liiketoiminta kasvaa, laajenee ja yhtiöön tulee uusia osakkeenomistajia.

Osakeyhtiölain säädökset yhtiöjärjestyksen pakollisesta sisällöstä ovat suppeat. Osakeyhtiölain mukaan yhtiöjärjestyksessä on mainittava muun muassa toiminimi, kotipaikkana oleva Suomen kunta sekä toimiala.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.