Sopimus opinnäytetyöstä

Tämä sopimuspohja on tehty siten, että työ tehdään toimeksiantona. Tällöin toimeksisaajalle eli opiskelijalle maksetaan palkkio, ei palkkaa. Myös palkkio on pääsääntöisesti saajalleen veronalaista tuloa. 

Opinnäytetyö on keskeinen osa opintoja. Monilla aloilla on yleistä, että opiskelija tekee opinnäytetyönsä esimerkiksi jollekin yritykselle tai järjestölle. Monesti yhteistyöstä hyötyy sekä toimeksiantaja että opiskelija, sillä opiskelija saattaa saada käyttöönsä aineistoa, jonka saanti muuten ei olisi mahdollista, ja toimeksiantaja yritykselle arvokasta analysoitua tietoa.

Sopimuksessa opinnäytetyöstä on huomioitava se, että opinnäytetyön on tarkoitus olla osa toimeksisaajan opintoja. Näin ollen toimeksiantajan on hyvä muistaa ja sopimusta laadittaessa osapuolten kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että esimerkiksi aiheen rajaus on tarpeeksi joustava, jotta myös opinnäytetyön tieteelliset vaatimukset on mahdollista huomioida. Opinnäytetyö ei ole pelkkä tutkimus toimeksiantajalle, vaan myös opintosuoritus toimeksisaajalle.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.