Tietojen luovuttamisen kieltäminen

Tässä asiakirjapohjassa on lueteltu kaikki tietojenluovutuskiellot, joita Digi- ja väestötietovirastolta voi pyytää. Mikäli et tarvitse jotain luetelluista kielloista, voi kiellon poistaa luettelosta.

Väestötietojärjestelmään (VTJ) tallennetaan henkilötietoja mm. Suomessa ja ulkomailla asuvista Suomen kansalaisista sekä ulkomaan kansalaisista, jotka asuvat Suomessa tai joilla on muu riittävä kytkös suomalaiseen yhteiskuntaan. Väestötietojärjestelmään on tallennettu henkilöistä mm. nimet, henkilötunnus, syntymäaika, kuolinaika, osoitetiedot, kotikunta, kansalaisuus ja perhesuhdetiedot.

Jokainen voi kieltää tietojensa luovuttamisen VTJ:stä suoramarkkinointia, henkilömatrikkelia tai sukututkimusta varten. Lisäksi mahdollista on kieltää tietojen luovutus asiakasrekisterin päivitystä varten ja yhteystietojen luovutus (tietopalvelut, joissa yhteystietoja tiedustellaan).

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.