Tutkintapyyntö – poliisilaitokselle

Tämä asiakirja on pohja poliisille tehtävästä tutkintapyynnöstä tai rikosilmoituksesta.

Esitutkintalain 3 luvun 3 §:n mukaan esitutkintaviranomaisen on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty. Tutkintapyyntö kannattaa tehdä mahdollisimman pian rikoksen tapahduttua. Mitä pikemmin poliisi alkaa tutkia asiaa, sitä helpompi rikos on selvittää. Pohja tulee täyttää mahdollisimman tarkasti. Mitä tarkemmat poliisille annetut tiedot ovat, sitä luotettavammin poliisi voi arvioida, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Toimita tutkintapyyntö rikoksen tekopaikan poliisilaitokselle.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.