Työsopimus

Työsopimus on työsuhteen perusasiakirja, joka on syytä laatia jokaisen työntekijän kanssa kirjallisesti lyhyissäkin työsuhteissa. Ilman kirjallista työsopimusta on epäselvää, mistä on sovittu. Työsopimus takaa sen, että kaikki työsuhteen ennakoitavissa olevat tilanteet käydään läpi ja sovitaan etukäteen työsuhteen alkaessa, minkä jälkeen sekä työnantajalle että työntekijälle on selvää, mitä sääntöjä työsuhteessa noudatetaan.

Työsopimus määrittelee perusasioina muun muassa työtehtävät, palkanmaksukauden, sovellettavan työehtosopimuksen, työn suorittamispaikan ja työajan sekä työaikajärjestelyt. Lisäksi työsopimuksessa voidaan sopia muun muassa työntekijän koulutuksesta, keksinnöistä ja tekijänoikeuksista sekä matkakulujen korvaamisen perusteista.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.