Työsuhteen irtisanomisilmoitus – työntekijä

Työntekijä voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen. Irtisanomisilmoituksesta alkaa kulua irtisanomisaika, jonka päätyttyä työsuhde päättyy. Työntekijän ei tarvitse ilmoittaa perustetta – toisin kuin työnantajan – irtisanomiselleen. Työntekijällä on siis aina halutessaan oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksensa.

Määräaikaista työsopimusta ei voi lähtökohtaisesti irtisanoa. Myös määräaikaisen työsopimuksen irtisanominen on mahdollista, jos tästä on sovittu työsopimuksessa. Irtisanomisilmoituksella ei ole muotovaatimuksia – sitä ei siis tarvitse tehdä kirjallisesti. Myös suullisesti tehty irtisanominen on pätevä. Irtisanomisilmoituksen tekeminen kirjallisesti on suositeltavaa, jotta voidaan välttää mahdolliset epäselvyydet myöhemmin.

Työsopimuslain mukaan työntekijän irtisanomisaika on 14 päivää, jos työsuhde on jatkunut enintään viisi vuotta, ja yksi kuukausi, jos työsuhde on jatkunut yli viisi vuotta. Lain mukaisista irtisanomisajoista voidaan poiketa työnantajan ja työntekijän välisellä sopimuksella tai työehtosopimuksessa.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.