Ulosottohakemus – Tuomion täytäntöönpano

Tuomioistuimen antama tuomio on ulosottoperuste. Tästä huolimatta tuomio ei mene itsestään ulosottoon, vaan tuomio tulee erikseen siirtää ulosottoon, mikäli haluaa saatavansa ulosottomiehen toimesta perittäväksi velalliselta. Sama koskee häätöä, eli mikäli vuokranantaja saa vuokralaista vastaan häädön, on sitä vielä tuomioistuimen antaman ratkaisun jälkeen haettava erikseen ulosotosta, mikäli vuokralainen ei muuta vapaaehtoisesti.

Ulosottohakemukseen liitetään jäljennös tuomioistuimen tuomiosta. Tuomion ei tarvitse olla lainvoimainen, jotta sen voisi siirtää ulosottoon. Ulosottohakemus toimitetaan velallisen kotipaikan ulosottovirastoon.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.