Väliaikainen työtodistus

Tämä asiakirjapohja soveltuu väliaikaiseksi työtodistukseksi työnantajalta. Työnantaja voi antaa työntekijälle väliaikaisen työtodistuksen työntekijän pyynnöstä työsuhteen kestäessä. Väliaikaisesta työtodistuksesta ei säädetä laissa. Työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus saada työsuhteen päättyessä työnantajaltaan kirjallinen työtodistus.

Vaikka väliaikaisesta työtodistuksesta ei säädetä laissa, se on yleinen käytäntö. Työntekijällä saattaa olla tarve työsuhteen aikana todistaa kolmannelle työsuhteen olemassaolo ja/tai sen tähänastinen kesto. Tämä pohja väliaikaiselle työtodistukselle on laadittu ns. suppeana työtodistuksena. Suppea työtodistus sisältää vain tiedot työsuhteen kestosta ja työtehtävien kuvauksen. Työntekijän pyynnöstä todistukseen merkitään arviointi työntekijän työtaidoista ja käytöksestä. Työtodistuksessa on oltava työnantajan edustajan allekirjoitus.

Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.