Yleistestamentti – omistusoikeus

Yleistestamentilla testaattori eli testamentin tekijä määrää jäämistöstään yleisluontoisesti niin ettei testamentti koske tiettyä omaisuutta. Perittävä siis määrää yleistestamentilla koko omaisuudestaan tietyn henkilön tai henkilöiden hyväksi.

Yleistestamentilla on suuri merkitys, sillä yleistestamentinsaajasta tulee määräyksen myötä kuolinpesän osakas sekä perunkirjoitusvelvollinen.

Yleistestamentti voi olla myös omistusoikeustestamentti, jonka tarkoituksena on luovuttaa henkilölle tietty omaisuus täydellä omistusoikeudella.

Yleistestamentti on laadittava niin ettei se loukkaa perillisen lakiosaa. Mikäli tarvitset apua yleistestamentin laatimiseen, otathan yhteyttä asiantuntijoihimme.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.