Edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltuutus on keino varautua vanhuuteen tai yllättäviin sairastumisiin. Edunvalvontavaltuutuksen voi tehdä jokainen toimintakykyinen henkilö. Edunvalvontavaltakirjalla henkilö voi itse vaikuttaa siihen, kuka huolehtii hänestä ja hänen asioistaan sitten, kun hän ei enää itse siihen kykene. Edunvalvontavaltakirjalla valtuutetaan yleensä joku läheinen henkilö huolehtimaan valtuutuksen tekijästä.

Esimerkiksi aviopuolisot voivat valtuuttaa toisensa taikka vanhemmat voivat valtuuttaa omat lapsensa asioita hoitamaan sitten, kun vanhuuden heikkous tai sairastuminen vie itseltä kyvyn huolehtia omista asioista.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.