Keskinäinen hallintaoikeus -testamentti

Keskinäinen hallintaoikeustestamentti. Keskinäinen hallintaoikeustestamentti tarkoittaa testamenttia, jossa kaksi henkilöä, useimmiten puolisot, määräävät toisilleen hallintaoikeuden omaisuuksiinsa kuoleman sattuessa. Testamentin ideana on, että eloonjäänyt saa jäädä hallitsemaan ensiksi kuolleen omaisuutta, mutta ei kuitenkaan saa omaisuutta omistusoikeudella itselleen. Keskinäinen hallintaoikeustestamentti tehdään useimmiten puolisoiden välisenä siten, että puolisot määräävät ensiksi kuolleen omaisuuden menevän eloonjääneelle hallintaoikeuksin samalla kun omistusoikeus siirtyy jollekulle kolmannelle henkilölle. Keskinäinen hallintaoikeustestamentti voi toimia yhtenä instrumenttina perintöverotuksen suunnittelussa.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.