Lahjakirja – kiinteistö

Tämä asiakirja toimii yleispohjana kiinteistön lahjakirjasta.

Lahjakirja on tehtävä kirjallisesti, kun lahjana on kiinteistö. Sekä lahjanantajan että lahjansaajan on allekirjoitettava lahjakirja ja kaupanvahvistajan on vahvistettava lahja kaikkien lahjakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Mikäli lahjanantaja haluaa tehdä lahjoituksen niin, ettei lahjansaajan aviopuolisolla ole avio-oikeutta lahjaan, on lahjakirja kahden esteettömän todistajan allekirjoitettava.

Kun lahjansaajana on rintaperillinen eli lahjanantajan jälkeläinen suoraan etenevässä polvessa, lahjakirjaan kannattaa selvyyden vuoksi kirjata maininta siitä, onko lahja saajansa ennakkoperintöä vai ei. Mikäli mainintaa ei ole, ennakko-oletus on, että lahja on lahjansaajan ennakkoperintöä. Tällöin annettu lahja vaikuttaa lahjansaajan perintöosuuteen lahjanantajan jälkeen tehtävässä perinnönjaossa.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi. Kun olet ladannut tuotteen, saat sen heti itsellesi muokattavana Word –tiedostona ilmoittamaasi sähköpostiin.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.