Ostajan ostotarjous – osakehuoneisto

Tämä asiakirjapohja on tarkoitettu ostajan tekemään ostotarjoukseen asunto-osakkeesta, joka myydään käytettynä (Huoneisto).

Asiakirjapohjaan on laadittu tyypillisimmät ehdot, joita käytetään ostotarjouksessa sekä kuvattu tavanomainen prosessi kaupan etenemisestä. Mikäli olet käytetyn Huoneiston Myyjän roolissa, niin tutustu Laki24.fi-asiakirjamalliin ”Myyjän myyntitarjous – osakehuoneisto”.

Ostotarjous voidaan tehdä ehdollisena, ja täten ostaja turvaa selustansa asettamalla ehtoja kaupanteolle. On syytä muistaa, että ostotarjous on sitova tarjous ostaa Huoneisto. Eli mikäli myyjä hyväksyy ostajan tarjouksen, ostaja ei voi vetäytyä kaupasta ilman korvausvelvollisuutta (ellei siitä ole toisin sovittu).

Asuntokauppalaissa on säädetty, että tarjouksen tekijä voi (mikäli kauppa jää syntymättä tarjouksen tekijän puolella olevasta syystä) menettää enintään 4% tarjouksen mukaisesta kauppahinnasta, mikä on siis lain määrittämä yläraja, jolla pyritään suojaamaan ”kohtuuttomina” pidettäviä seuraamuksia tarjouksen tekijälle.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.