Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus – vuokranantaja

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus annetaan vuokrasuhteen toiselle osapuolelle. Tämä vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus sopii käytettäväksi sekä vuokranantajalle että vuokralaiselle mutta asiakirjapohja on täytetty vuokranantajan näkökulmasta. Vuokrasopimuksen irtisanominen on tärkeä tehdä todisteellisesti siten, ettei epäselvyyttä jää vuokrasopimuksen irtisanomisen ajankohdasta, perusteesta eikä ilmoituksen tiedoksisaamisesta.

Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen, tulee hänellä olla hyväksyttävä peruste irtisanomiselle. Hyväksyttävä peruste voi olla esimerkiksi asunnon myyminen tai asunnon tarvitseminen omaan käyttöön.

Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen, perusteita irtisanomiselle ei tarvita. Vuokralainen voi siis irtisanoa vuokrasopimuksen milloin haluaa, jos kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen ei lähtökohtaisesti onnistu. Sekin voidaan kuitenkin irtisanoa huoneenvuokralaissa määritellyissä erityisissä tilanteissa. Tällainen tilanne on käsillä esimerkiksi, jos vuokralaisen tai hänen huoneistossa asuvan perheenjäsenensä sairaus tai vamma aiheuttaa asunnon tarpeen lakkaamisen tai olennaisen muuttumisen.


Laki24.fi –verkkosivuilta saat tarvitsemasi asiakirjan helposti ja nopeasti käyttöösi vain napin painalluksella. Valitse haluamasi tuote sivustoilta ja lataa asiakirja. Tämän jälkeen asiakirja latautuu koneellesi automaattisesti muokattavana Word –tiedostona.

Asiakirjat ovat sisällöltään kattavia ja laadukkaita, ulkoasultaan tyylikkäitä ja huoliteltuja. Laki24.fi –verkkosivuilta voit ladata asiakirjan tietäen, että sen laatu on varmistettu. Laki24.fi –asiakirjat ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia. Voit tutustua meihin tarkemmin www.suomenjuristit.fi.

Jos haluat keskustella asiastasi asiantuntijan kanssa ennen asiakirjan täyttämistä, voit soittaa Lakipuhelimeen 0600 11133 (2,95 e/min +pvm). Lakipuhelimessa sinua palvelee asiantuntevat juristimme, joilta voit kysyä mielessäsi olevasta asiasta.

Muualta verkosta saat lakiaiheesta tietoa esim. tutustumalla ajantasaiseen Suomen lakiin osoitteessa www.finlex.fi.