Mitä liitteitä passihakemukseen?

Passihakemukseen on liitettävä kaksi valokuvaa. Hakijan on todistettava henkilöllisyytensä passihakemusta jättäessään vanhalla passilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla. (huom. ajokortti ei käy) Yli 28-vuotiaan miehen on todistettava suorittaneensa maanpuolustusvelvollisuutensa.

Jokainen Suomen kansalainen saa henkilökohtaisen passin, jollei erityisiä syitä sen epäämiseen ole. Henkilökohtainen passi voidaan peruuttaa ja ottaa pois laissa määrätyillä perusteilla. Alaikäiselle annetaan passi, jos hänen huoltajansa siihen suostuvat. Viittätoista vuotta nuorempi lapsi voidaan pyynnöstä merkitä hänen vanhempiensa passiin.

Passihakemus on tehtävä kirjallisesti ja jätettävä henkilökohtaisesti paikallispoliisille. Hakemuksen voi jättää mihin tahansa poliisilaitokselle, mutta sen myöntää aina kotikunnan poliisilaitos. Kun passi on valmis noudettavaksi, sen voi hakea joku muukin kuin passin hakija. Se voidaan myös postittaa hakijalle. On hyvä muistaa, että passi on aina maksullinen. Maksu on suoritettava hakemusta jätettäessä.

Nopeaa apua lakiasioihin.