Luottokortti on maksukortti (esim. VISA, MASTERCARD),  joka oikeuttaa luottosopimuksen kuluttajan tekemään kortilla ostoja ja saamaan myös luottoyhtiöltä kulutusluottoa ostoksiaan varten. Luottokortin käytöstä aiheutuu monenlaisia kustannuksia. Tämä artikkeli esittelee luottosopimukseen liittyvää termistöä. Tästä on apua paitsi luottosopimusten tulkinnassa, myös esim. luotonantajien tarjoamien palveluiden vertailemisessa.

Luottolaitos valitsee lähtökohtaisesti sen, kenelle se kortin myöntää. Tavallisesti edellytetään ainakin täysi-ikäisyyttä, virheettömiä luottotietoja ja säännöllisiä tuloja. Jotkut luottolaitokset myöntävät kortin myös tietyin edellytyksin opiskelijoille.

Luottokortti ja aiheutuvat luottokustannukset

Kortin käytöstä aiheutuneesta luotosta on maksettava korkoa. Korteilla on myös käyttömaksut ja usein myös ostotapahtumasta peritään provisio. Luottukustannuksiin luetaan kulutusluottosuhteen johdosta kuluttajalle kertyvät kulut. Luottohintaan lasketaan se käteishinta, jolla kuluttaja saisi hyödykkeen ostettuaan sen käteisellä + luottokustannusten yhteenlaskettu määrä.

Todellisella vuosikorolla tarkoitetaan korkoprosenttia, joka lasketaan luottokustannusten vuosikorkona luoton määrälle lyhennykset huomioon ottaen.

Nopeaa apua lakiasioihin.