Oletko ulosoton kohteena?

Jos ulosottomies lähettää sinulle ilmoituksen ulosoton mahdollisesta vireilletulosta, niin olet joutumassa ulosoton kohteeksi. Yleensä ulosottomies tai hänen avustajansa lähettää yllä mainitun kirjeen, joka sisältää kehotuksen ottaa lähettäjään yhteyttä. Lisäksi kirjeessä on maininta tulevasta ulosotosta, saatavasta ja maksutavoista. Ulosottoviraston tavoitteena on saada sinut maksamaan vapaaehtoisesti. He tekevät sen säästääkseen aikaa ja kuluja, mutta se on myös sinun etusi. Vaikka joudut jo tällöin maksamaan ylimääräisiä kuluja, niin ne ovat kuitenkin vielä kohtuulliset. Seuraavassa vaiheessa joudut nimittäin maksamaan vielä tuomioistuinkulut ja muut perinnästä aiheutuneet kulut.

Ellet kykene maksamaan kirjeen ilmoittamaa saatavaa, niin kannattaa ottaa heti yhteyttä asiaa käsittelevään ulosottomieheen ja pyrkiä neuvottelemaan lisää maksuaikaa, pilkkoa saatava pienemmiksi maksueriksi tai pyrkiä saamaan muita helpotuksia.

Vaikka ulosottomiehellä onkin ns. ulosottopakko, niin hän voi halutessaan tehdä kanssasi maksusuunnitelman. Ellet suostu tai pysty maksamaan vapaaehtoisesti, niin omaisuuttasi tullaan ulosmittaamaan perusteena olevan saatavan arvosta.

Nopeaa apua lakiasioihin.