Mikä varainsiirtoveron maksuaika on?

Arvopaperien luovutuksista varainsiirtovero on maksettava ja varainsiirtoveroilmoitus verotoimistolle annettava 2 kuukauden kuluessa luovutussopimuksen tekemisestä. Ilmoituksen antamisen yhteydessä on esitettävä kuitti maksetusta verosta ja luovutussopimus.

Asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden luovutuksista vero on suoritettava kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. Veron suorittaminen on edellytyksenä sille, että luovutuksensaaja voidaan merkitä mainittujen osakkeiden haltijaksi asunto-osakeyhtiön osakeluetteloon. Muista arvopapereista varainsiirtovero on suoritettava jo luovutussopimuksen tekemisen yhteydessä, jos luovutus tapahtuu arvopaperikauppiaan tai kiinteistönvälittäjän välityksin tai jos arvopaperi myydään pakkohuutokaupalla.

Kiinteistön luovutuksensaajan on maksettava varainsiirtovero ennen lainhuudon tai kirjaamisen hakemista. Lainhuutoa tai kirjaamista on haettava kuuden kuukauden kuluessa luovutussopimuksen tekemisestä. Jos lainhuutoa tai kirjaamista ei tarvitse hakea, vero on maksettava ja ilmoitus verotoimistolle tehtävä viimeistään 6 kuukauden kuluessa luovutussopimuksen tekemisestä.

Nopeaa apua lakiasioihin.