Vuokranantajan velvollisuudet vuokralaista kohtaan tulevat suoraan huoneenvuokralaista ja lisäksi vuokralaisen kanssa tehdystä vuokrasopimuksesta.

Vuokranantajan velvollisuudet

Yleinen kunnossapitovelvollisuus

Vuokranantajan on pidettä huoneisto asuttavassa kunnossa. Vuokralainen tekee vuokranantajan kanssa vuokrasopimuksen asuinhuoneistosta ”siinä kunnossa, kuin se vuokrasopimuksen tekohetkellä on”. Jos asunto on erityisen hyvin kalustettu ja varusteltu, pitää tämän tason säilyä vuokralaisella koko vuokrasuhteen ajan. Jos taas asunto on puutteellisesti varustettu, ei vuokralainen voi vaatia parempaa tasoa myöskään vuokrasuhteen aikana myöhemminkään.

Vuokranantajan on yleisesti ottaen pidettävä huolta siitä, että asunnossa on toimivat jääkaapit, pakastimet, liedet ja mahdolliset muut kiintokalusteet, jotka kuuluivat huoneistoon sitä vuokrattaessa. Jos joku laitteista rikkoutuu, vuokranantaja on velvollinen korjaamaan sen tai hankkimaan uuden. Samoin kaikki huoneiston rakenteisiin kuuluvat asiat pitää vuokranantajan pitää kunnossa. Jos vuokralainen itse rikkoo jonkun osan huoneistoa, on vuokralainen velvollinen sen kuitenkin korvaamaan vuokranantajalle.

Erityiset velvollisuudet vuokrasopimuksen perusteella

Vuokrasopimuksessa on voitu sopia tavanomaisesta poikkeavista velvotteista vuokranantajalle. Vuokranantajan on noudatettava sitä, mitä vuokrasopimuksessa on sovittu.

Nopeaa apua lakiasioihin.