Kuka henkilökortteja myöntää?

Suomessa henkilökortit myöntää paikallispoliisi hakijan kirjallisen hakemuksen perusteella. Hakemuksen voi tehdä mille tahansa paikallispoliisille. Henkilökortti käy virallisesta henkilöllisyystodistuksesta siinä missä passi tai ajokorttikin. Sitä voidaan käyttää tietyin edellytyksin myös sähköisesti. Henkilöllä voi olla voimassa vain yksi henkilökortti kerrallaan. Mikäli hakija niin haluaa, niin henkilökorttiin voidaan merkitä hakijan sairausvakuutustiedot. Sairausvakuutustietojen lisäämisen jälkeen henkilökorttia voidaan käyttää myös Kela-korttina.

Henkilökorttia koskeva hakemus on jätettävä henkilökohtaisesti ja se täytyy maksaa hakemusta jätettäessä. Henkilökortti on voimassa viisi vuotta. Väliaikainen henkilökortti taas on voimassa enintään neljä kuukautta.

Kun olet hakemassa henkilökorttia, niin muista ottaa mukaasi kaksi valokuvaa itsestäsi. Lisäksi sinun täytyy kyetä todistamaan henkilöllisyytesi luotettavalla tavalla. Alaikäisen hakijan tulee osoittaa hänen huoltajiensa suostumus henkilökortin hakemiseen.

Nopeaa apua lakiasioihin.