Asunnon myynti sijoittajalle voi olla hyvä ratkaisu, jos asunnossa on valmiiksi vuokralainen. Vuokralainen häiritsee omaan käyttöön ostajaa, mutta ei sijoittajaa.

Asunnon myynti sijoittajalle

Asunnon myynti sijoittajalle noudattelee samoja asuntokauppalain säännöksiä, kuin asunnon myynti kenelle tahansa muullekin. Ammattimainen asuntosijoittaja yksityishenkilönä tai asuntosijoitusyhtiökään ei ole mitenkään erityisasemassa silloin, kun hän tai se on ostamassa asuntoa. Asuntokauppalaissa ei ole erityisiä säännöksiä sijoittajien varalle.

Vuokralainen asunnossa – ei välttämättä haittaa sijoittajaa

Asunnossa olevan vuokralaisen vuokrasopimuksen saa irtisanoa sillä perusteella, että asunnon omistaja tarvitsee asunnon omaan käyttöönsä. Jos siis myytävässä asunnossa on vuokralainen, se ei estä uutta ostajaa lopulta muuttamasta asuntoon, mutta voi hidastaa sitä merkittävästikin.

Huoneenvuokralaissa on määritelty vuokrasopimuksen irtisanomisajat, jotka vaihtelevat kolmesta kuuteen kuukauteen. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme kuukautta (vuokranantajan irtisanomisaika).

Tosiasiassa siis olemassaoleva vuokralainen voi häiritä sellaista asunnon ostajaa, joka tarvitsee oman asunnon pikaisesti. Sijoittaja kuitenkin nimenomaan haluaa sijoitustoiminnan vuoksi, että asunnossa on vuokralainen. Jos vuokralainen on valmiina, se on sijoittajalle yleensä pelkästään hyvä asia.

 

Nopeaa apua lakiasioihin.