Asunnon myynti vuokrattuna on mahdollista ja jopa tavallista sijoittajille myytäessä, mutta ostajan on oltava tietoinen siitä, että asunnossa on vuokralainen.

Asunnon myynti vuokrattuna

Asunnossa oleva vuokralainen ei estä asunnon myyntiä, mutta se on sen verran olennainen asia, että siitä pitää informoida ostajaa ennen kaupan tekemistä. Vuokratun asunnon voi myydä ostajalle omaan käyttöön tai asuntosijoittajalle vuokrattavaksi.

Asunnossa olevan vuokralaisen vuokrasopimuksen saa irtisanoa sillä perusteella, että asunnon omistaja tarvitsee asunnon omaan käyttöönsä. Jos siis myytävässä asunnossa on vuokralainen, se ei estä uutta ostajaa lopulta muuttamasta asuntoon, mutta voi hidastaa sitä.

Huoneenvuokralaissa on määritelty vuokrasopimuksen irtisanomisajat, jotka vaihtelevat kolmesta kuuteen kuukauteen. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme kuukautta (vuokranantajan irtisanomisaika).

Tosiasiassa siis olemassaoleva vuokralainen voi häiritä sellaista asunnon ostajaa, joka tarvitsee oman asunnon pikaisesti. Sijoittaja kuitenkin nimenomaan haluaa sijoitustoiminnan vuoksi, että asunnossa on vuokralainen. Jos vuokralainen on valmiina, se on sijoittajalle yleensä pelkästään hyvä asia.

Nopeaa apua lakiasioihin.