Asunto-osakeyhtiön ikkunaremontti on yhtiökokouksen päätösvaltaan kuuluva asia. Ikkunaremontti kuuluu taloyhtiön vastuulla oleviin kunnossapitotöihin.

Asunto-osakeyhtiön ikkunaremontti

Asunto-osakeyhtiön ikkunaremontti tehdään yleensä aina koko taloon kerralla. Ikkunaremontti on laajuudeltaan sellainen asia, että päätösvalta siitä kuuluu yhtiökokoukselle.

Ikkunaremontin eteneminen

Ikkunaremontti ei pitäisi tulla vastaan täysin yllättäen. Ikkunaremontin tarve pitää huomioida jo hallituksen varsinaisessa yhtiökokouksessa esittelemästä korjaustarveselvityksestä. Korjaustarveselvitys on hallituksen tekemä tai teettämä selvitys, jossa käsitellään tulevan viiden vuoden aikana vastaan tulevia kunnossapito ja remontointi tai saneeraus tarpeita.

Ikkunaremontin käynnistäminen on käytännössä hallituksen vastuulla oleva asia. Koska asia on merkittävä, tehdään siitä päätös yhtiökokouksessa. Ensin yhtiökokous voi esimerkiksi tehdä päätöksen siitä, että hallitus valtuutetaan teettämään tarvittavat laskelmat ja suunnitelmat sekä kysymään tarjouksia. Kun hallitus on saanut selvittelyvaiheen valmiiksi, se esittelee lopullisen ratkaisumallin tai mallit yhtiökokoukselle, joka tekee päätöksen remontin toteuttamisesta.

Hallitus voi käyttää isännöitsijää apuna remontin suunnittelussa ja esimerkiksi tarjouskilpailussa tai hoitaa asian itsenäisesti isännöitsijän ohi. Hallitus myös tekee lopullisen taloyhtiötä sitovan sopimuksen remontin suorittajan kanssa.

 

Nopeaa apua lakiasioihin.