Voidaanko vuokrasopimukseni purkaa ilman ensimmäistäkään varoitusta?

Vuokrasopimuksen purkaminen edellyttää yleensä aiemmin annettua varoitusta ja moitittavan menettelyn jatkumista tai toistumista varoituksesta huolimatta. Vuokranmaksun laiminlyönti vähintään kahdelta kuukaudelta oikeuttaa vuokranantajan yleensä purkamaan vuokrasopimuksen ilman ennakkovaroitusta.

Varoitus on annettava kirjallisena. Varoitus on annettava vuokralaiselle todisteellisesti tiedoksi. Samoin kuin irtisanomisilmoituksesta on säädetty. Jos et ole saanut vuokranantajalta kirjallista varoitusta jostakin moitittavasta menettelystäsi, ei vuokranantajalla ole oikeutta kyseisen menettelyn johdosta vuokrasopimusta purkaa.

Kun varoitus on annettu, voit välttää vuokrasopimuksen purkamisen täyttämällä viivytyksettä velvollisuutesi tai korjaamalla muutoin menettelysi. Vuokranantajan ei tarvitse antaa sinulle varoitusta, jos olet toiminut erittäin moitittavalla tavalla. Uutta varoitusta ei myöskään tarvitse antaa, jos varoitus on aiemmin annettu ja sama menettely myöhemmin toistuu ilman että aikaa olisi kovin kauaa varoituksesta kulunut. Jos varoituksesta on kulunut jo yli vuosi ja vuokranantaja purkaa vuokrasopimuksesi, neuvottele lakimiehesi kanssa, menikö kaikki ihan oikein.

Nopeaa apua lakiasioihin.