Tavaramerkki: Erityinen tunnusmerkki

Mikä on tavaramerkki? Tavaramerkki on myytävissä tavaroissa oleva erityinen tunnusmerkki, joka erottaa sen muiden elinkeinonharjoittajien myymistä tavaroista. Tavaramerkki voi liittyä myös palveluun. Se voi olla mikä tahansa merkki, joka voidaan… Lue lisää »

Tavaramerkki: Kansainvälisen tavaramerkin rekisteröinti

Onko yritykselläsi kansainvälinen tavaramerkki? Tavaramerkkirekisteröinnin antama suoja on aina maakohtainen. Siten suojaa on haettava erikseen kaikissa niissä maissa, joiden alueella tavaramerkillä varustettuja tuotteita tai palveluja markkinoidaan. Joka maassa rekisteröimishakemuksen käsittelee… Lue lisää »

Tavaramerkki: Tavaramerkin luovutus ja lisenssi

Voiko tavaramerkin luovuttaa toiselle? Tavaramerkki voidaan luovuttaa toiselle joko luovuttamalla kaikki ne tavarat, joille merkki on rekisteröity, tai vain osan niistä. Tavaramerkin haltijan muutos merkitään hakemuksella tavaramerkkirekisteriin. Jos sitä ei… Lue lisää »

Tavaramerkki: Tavaramerkin rekisteröinti

Miten tavaramerkki rekisteröidään? Tavaramerkin rekisteröinti haetaan Patentti- ja rekisterihallitukselta kirjallisesti. Jokaista rekisteröitävää merkkiä varten tulee olla oma hakemus. Hakemus tulee allekirjoittaa ja sen tulee sisältää tiedot hakijasta ja tavaramerkistä. Kuviomerkin… Lue lisää »